Wedstrijden 2016-2017

WEDSTRIJDEN 2016-2017

1/4/2017: ROOIEN vs FC SPARKA 3-0

In de eerste helft kregen we geen voet aan de grond, hetgeen resulteerde in een verdiende 2-0 ruststand voor de thuisploeg.

In de tweede helft herpakten we ons wonderwel, maar scoren lukt toch zo moeilijk de laatste weken. We konden echter het evenwicht meer dan herstellen en kregen nu ook kansen. Op een late counter kon Rooien dan toch nog de 3-0 maken.


25/3/2017: FC SPARKA vs RASTER 2-2

In de eerste helft hadden we alles onder controle: amper kansen weggegeven, rustig aan de bal enkele vlotte combinaties op de mat gelegd én vooral stevig uitbreken op de counter. Ronald na 3’ en Steven na 25’ alleen voor de doelman en twee keer raak.

De tweede helft was voetballend minder, maar toch bleef het lange tijd 2-0. Vijf minuten voor tijd viel dan – weliswaar met een stevige buitenspelgeur – de aansluitingstreffer. En één minuut voor tijd gebeurde dan waar iedereen voor vreesde: de 2-2 gelijkmaker waarna de scheids onmiddellijk affloot.


18/3/2017: FC TRUCKERS vs FC SPARKA 2-2

We begonnen sterk aan de match en dit leverde ons al snel een penalty op. De doelman koos echter de goede hoek uit. Even later was het aan de overkant wél raak. Een verre inworp werd niet voldoende weggewerkt en 1-0 voor de thuisploeg. Sparka kwam niet meer aan voetballen toe en nog voor de rust werd het zelfs 2-0.

Meer vechtlust en vooral betere combinaties in de tweede helft. Een kwartier voor tijd lukte ons de verdiende aansluitingstreffer. Jonas trapte beheerst de 2-1 in de hoek. Nadat Ben nog een penalty pakte waren we volledig gelanceerd. Wannes lukte, na goed storingswerk, zijn eerste doelpunt voor Sparka: 2-2. In het slot was Lars nog tot twee keer toe dicht bij de winning goal, maar de doelman van De Truckers redde even vaak spectaculair.

Jammer van onze matige eerste helft, want anders hadden we hier altijd de drie punten gepakt na een sterke tweede helft.


11/3/2017: FC SPARKA vs DE ZWETERS 2-1

Al na 5 minuten was het prijs: 1-0 dankzij Ian die de keeper uit zijn goal zag staan en de bal mooi over hem lobte. Onze gelegenheidsdoelman Steven hield met een goede kattensprong De Zweters van de gelijkmaker en had even later ook geluk toen de bezoekers op de paal trapten. Wij waren wel efficiënt: Dominick met een lage schuiver proper in de hoek. Rusten dus met een 2-0 voorsprong.

In de tweede helft meer druk van De Zweters, wat ook leidde tot de verdiende aansluitingstreffer. Maar de overwinning gaven we niet meer weg. Een welgekomen zege na drie nederlagen op rij.


4/3/2017: FC SPARKA vs LINDA OLEN 1-2

We begonnen goed aan de wedstrijd met enkele vlotte combinaties, maar in de zone van de waarheid kwamen we net iets te kort tegen de sterke verdediging van de bezoekers. Onze beste kans werd door Tom nipt naast gekopt. Iets later kwamen we op een counter 1-0 achter. Oog in oog met onze doelman Ben faalde de Linda-spits niet.

In de tweede helft verdubbelde Linda Olen na een goed uitgespeelde aanval hun voorsprong. We kwamen nog terug in de match met de aansluitingstreffer van Mitch na slecht wegwerken van de Linda-doelman. Verder kwamen we echter niet en zo blijven we dit seizoen achter met een 0 op 9 tegen de veteranen van Linda Olen.


26/2/2017: FC DE BOEREN vs FC SPARKA 4-1

Als je je kansen niet afmaakt, dan weet je wat er gebeurt. Als van in minuut één waren we op achtervolgen aangewezen toen De Boeren een terechte strafschop konden omzetten. Met echter gevarieerd aanvalsspel konden we in de eerste helft onze stempel drukken, maar in de zone van de waarheid liep het telkens mis.

In de tweede helft probeerden we de druk nog iets op te voeren, maar De Boeren waren bij de pinken en konden het drie keer perfect uitcounteren. Net voor tijd kon Dominick op voorzet van Ive nog milderen tot 4-1.


18/2/2017: LINDA OLEN vs FC SPARKA 2-1

Onze wedstrijd bij de veteranen van Linda Olen – altijd een moeilijke verplaatsing – begon gelijk opgaand, maar gaandeweg de eerste helft nam Olen toch de bovenhand. Dit resulteerde in de 1-0 toen Erwin wou anticiperen op een mogelijke voorzet, maar deze door een onvoorziene bots een volledig andere richting kreeg en aan de eerste paal binnen ging. Even later werd een doorbraak van Mitch op het laatste nippertje verijdeld, waarna Olen met een mooie combinatie door het centrum de voorsprong kon verdubbelen. Dit was echter het begin van de kentering. Plots kwamen we toch meer aan de bal en toen een bal van Dominick slecht ontzet werd, was Nico er als de kippen bij om de bal laag in het hoekje te steken. Rusten met een 2-1 achterstand dus.

Na wat positiewissels en de inbreng van drie verse krachten veranderde het spelbeeld na de rust. We kwam steeds beter in de match, zonder echter uitgespeelde kansen te krijgen. Naar het laatste kwartier toe kwamen deze kansen er wel, met een kopbal van Nico en een snelle reactie van Wannes op een voorzet. Hij werd hierbij foutief afgestopt, hetgeen ons eigenlijk een zuivere strafschop had moeten opleveren. Olen had steeds meer fouten nodig om ons af te stoppen, maar de gelijkmaker zat er niet meer in.

Opstelling: Erwin, Bart (Lars), Mitch, Michael (Thijs), Wim, Ive, Chris, Nico, Danny, Steven (Wannes) en Dominick.


11/2/2017: FC SPARKA vs RASTER 1-0

Best een genietbare wedstrijd waarin beide ploegen een resem kansen kregen, maar waar onze thuisdoelman Ben steeds goed tussenkwam en onze spitsen meer dan één opgelegde kans onbenut lieten. Wim kon uiteindelijk bij een uitvallende bal na corner toch een gaatje vinden en plaatste mooi de 1-0 tegen de touwen. Verder kwamen we niet en zo bleef het tot het einde oppassen voor de gelijkmaker.

Opstelling: Ben, Niels, Mitch, Wim, Ive, Chris, Thijs, Danny (Patrick), Lars, Steven en Wannes (Danny). Wannes viel nog uit toen hij na een sliding aan de tweede paal om alsnog een bal binnen te tikken onzacht in aanraking kwam met de doelpaal, met een lelijke wonde tot gevolg.


28/1/2017: FC SPARKA vs NOORDPOOL 6-2

We zitten in de flow zoals dat heet. Noordpool heeft het onderspit moeten delven tegen een vooral in de eerste helft goed spelend Sparka. De eindstand was 6-2 met doelpunten van Steven (1-0), Ronald (2-0), Lars (3-0), Steven (4-1 ruststand), Tom (5-1) en Mitch 6-2).


21/1/2017: FC SPARKA vs FC TRUCKERS 2-0

De eerste helft werd er verbazend goed gespeeld met een vijftal mooie kansen, waarvan we er echter maar één konden benutten via Nico na hoekschop van Thijs.

In de tweede helft liep het veel stroever en kwamen de Truckers beter in de wedstrijd. Op het einde konden we op de tegenaanval toch nog scoren, toen Steven opnieuw Nico alleen voor doel afzonderde en deze mooi afwerkte.

Met Bart Van Dyck speelde een tester mee die zeker kon bekoren. De opstelling van vandaag: Erwin, Bart, Mitch, Michael, Wim, Ive (Steven), Thijs, Lars, Jens, Nico en Tom (Dominick).


10/12/2016: DUIVENMELKERS vs FC SPARKA 0-0

Kansarme wedstrijd waarin we weinig kansen weggaven, maar ook zelf weinig konden creëren. Veel meer dan een gelijkspel zat er voor ons dan ook niet echt in.

De thuisploeg was in de eerste helft nog het dichtst bij een doelpunt toen een afstandsschot vol op de paal uiteenspatte. Onze beste kans werd op voorzet van Mitch door Steven nipt over gekopt.


3/12/2016: FC SPARKA vs ROOIEN 3-2

Na een kwartiertje besloot Danny om zijn linker nog eens boven te halen: bal in de winkelhaak en verdiend 1-0. Sparka was de betere ploeg en nadat Bart nog op de lat trapte, was het even later toch raak via Steven. Toch gingen we nog rusten met een 2-2 gelijkspel. Tot twee keer toe vond Rooien bij een tegenaanval de vrije man.

In de tweede helft pikten we de draad terug op en dankzij een afgeweken schot van Lars konden we dan toch sinds lang nog eens de drie punten thuishouden.


27/11/2016: FC SPARKA vs FC DE BOEREN 0-0

Wedstrijd met veel duels, maar weinig kansen. Voor Sparka schoot Steven in de eerste helft met een volley net naast, in de tweede helft vond Jens de doelman op zijn weg. Aan de overkant waren er enkele hete standjes en een pak hoekschoppen, maar al bij al hield onze verdediging vrij makkelijk stand. Een scoreloos gelijkspel waarmee beide ploegen kunnen leven.


19/11/2016: FC DE STOEMPERS vs FC SPARKA 4-3

Lars bracht ons na een kwartiertje op 0-1 met een schot van net buiten de zestien. Maar nog voor de rust stond er 4-1 op de bordjes: enkele te makkelijke tegengoals en een hoogst discutabele strafschop.

Maar Sparka staat erom bekend dat ze altijd blijven knokken en Dominick stond twee keer op de goeie plek om ons terug te brengen tot 4-3. In het slotoffensief werd Bart nog perfect het straatje ingestuurd, maar de ultieme gelijkmaker spatte uiteen op de paal.